Kereskedőfeleségek

2019.04.17. 09:00

Szerethető szoborcsoport került a nagykanizsai Ady utcába

Az Ady utca elején kedden állították a helyére a város legújabb szoborcsoportját. A Kereskedőfeleségek elnevezésű, bronzból készült nőalakok elhelyezését Velenczei Ferenc helyi vállalkozó támogatta.

Benedek Bálint

A szoborcsoport felállításának pillanatai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az Ady utca postáig tartó szakasza ezentúl sétálóutcaként funkcionál majd, ezért került két, a korzón beszélgető kereskedőfeleséget ábrázoló szobor a Vasemberház elé. Az alkotás történetéről a helyszínen Lehota János, a polgármesteri kabinet vezetője beszélt.

A szoborcsoport felállításának pillanatai
Fotó: Szakony Attila

Elmondta: egy helyi vállalkozó, Velenczei Ferenc néhány éve azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy valamilyen formában szeretne emléket állítani az egykori kereskedővárosnak. A kanizsai művészeti tanács javaslatára készültek el a tegnap elhelyezett nőalakok. A mű kiválóan alkalmas fényképezkedésre is. A művészeti alkotást, valamint a sétálóutcát április 18-án, csütörtökön 14.15 órakor avatják fel ünnepélyes keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában