Iskolai tetőjavítások

2019.04.04. 14:00

Fontos beruházások zajlanak a kanizsai tankerületben

A nagykanizsai Batthy­ány Lajos Gimnázium és a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola tetőszerkezete is megújul a Nagykanizsai Tankerületi Központ finanszírozásában.

Horváth-Balogh Attila

A kivitelező szakemberei jó ütemben haladnak a munkával a Batthyány-gimnázium tetején Fotó: Szakony Attila

A részletekről Magyar Ferenc, a központ igazgatója számolt be nekünk. Mint elmondta: a beruházások fedezetét tavalyi költségvetésük maradványa adja.

– A Batthyány Lajos Gimnázium volt egészségügyi épületrészének a tetőszerkezete mára igencsak elavult – bocsátotta előre Magyar Ferenc. – Ezért szükségessé vált az épület tetőgerendáinak megerősítése, illetve a környezetszennyező palafedés eltávolítása és szabályok szerint történő megsemmisítése. Helyére – egyeztetve a szakértőkkel – betoncserép kerül, ezért is kellett megerősíteni a tetőgerendákat. A fejlesztés értéke több mint 31 millió forintot tesz ki, amit a tavalyi költségvetésünk maradvány­összegéből finanszírozunk. A kivitelezőtől azt kértük, hogy a munkálatok a ballagást már ne zavarják. Jelen állás szerint tartani is tudják az ütemezést a szakemberek, sőt, a kivitelező tájékoztatása szerint már április 25-én levonulnak a szakemberek, ha az időjárás is kegyes lesz hozzájuk.

A kivitelező szakemberei jó ütemben haladnak a munkával a Batthyány-gimnázium tetején Fotó: Szakony Attila

Magyar Ferenc jelezte, a régi tető miatt sajnos beázások is voltak az épületben, amit eztán a további károsodástól sikerül megvédeni, hála a beruházásnak. A tankerületi igazgató azt is elmondta, hogy természetesen a munkálatok idején nem tartózkodtak diákok a balesetveszély miatt az épületrészben, a helyzetet Balogh László, a gimnázium igazgatója megfelelő átszervezéssel kezelte.

– Amennyiben lesznek pályázati lehetőségek, az épületszárny felújítását a nyílászárók cseréjével és külső hőszigeteléssel szeretnénk folytatni – fűzte hozzá Magyar Ferenc. – A tankerületben jelenleg is folyó másik hasonló projektünk a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme tetőszerkezetének felújítása, a héjazat cseréje, illetve az intézmény lapostető-szigetelése, ami szintén saját költségvetésből valósul meg, összesen bruttó 84 millió forint értékben. A miklósfai iskolában pedig akadálymentes mosdót alakítunk ki a hozzá vezető járdaszakasszal, ugyanis szeptembertől várható egy elsős kisgyerek, akinek szüksége van erre. Ez több, mint 13 millió forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában