Öregdiákok ha találkoznak

2019.04.15. 09:00

Ezer szállal kötődnek a Zsigmondy–Winkler iskolához az egykori tanulók

Még napjainkban is nagy családként, összetartó közösségként élnek az egykori Zsigmondy–Winkler-középiskola tanulói. Az öregdiákok szombaton találkozón nosztalgiáztak.

Szabó Zsófia

Az intézmény egykori diákjai, Megyesi Zsolt és Lenkovics Ferencné megkoszorúzta az emléktáblát

Fotó: Gergely Szilárd

A Zsigmondy Vilmos és Winkler Lajos Műszaki Középiskola országos hírnevű intézmény volt, később az iskolák integrálódtak. Ma a piarista iskolához tartozik a néhai Vegyipari, Kőolajbányászati és Mélyfúróipari Technikum, amely 1961-ben vette fel Winkler Lajos és Zsigmondy Vilmos nevét. Hiába teltek el évtizedek, az öregdiákok ma is összetartanak.

Az intézmény egykori diákjai, Megyesi Zsolt és Lenkovics Ferencné megkoszorúzta az emléktáblát Fotó: Gergely Szilárd

– Sokunk munkakapcsolatban maradt a középiskola után, hiszen közös szakterületeken dolgoztunk. A legidősebb diák, aki részt vett a találkozón, 1961-ben érettségizett, a legfiatalabb 1997-ben – mondta Csőgörné Kenese Mária főszervező, aki az iskola egykori diákjaként, majd későbbi tanárjaként szervezte a több mint 150 fős találkozót. Hozzátette: sokan pályát módosítottak az évek során. Ahogy a pogányszentpéteri származású, ma már Kaposváron élő dr. Novák Ferenc nyugalmazott okleveles szakjogász is.

– 1963-ban érettségiztünk. Azt követően megismerkedtem egy kislánnyal, aki 52 évig volt az imádott feleségem. Ha nincs ez az iskola, az élet nem sodort volna Nagybajomba, ahol a szerelmemet megismertem – idézte fel Novák Ferenc.

A találkozón a diákok megkoszorúzták az iskola falán lévő emléktáblát, emellett közös sétára, vacsorára is sor került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában