Iharosberény Nosztalgia Hagyományőrző Egyesülete

2019.04.25. 08:00

A fiatalok számára példaértékkel is bírhat a művészeti találkozó

A zalai megyehatárhoz közeli somogyi falu, Iharosberény Nosztalgia Hagyományőrző Egyesülete ismét sikeres fellépésen van túl.

Horváth-Balogh Attila

Az Iharosberényi Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület Fotó: Horváth Ferenc

Ledniczky Miklós Jánosné, a kórus tagja arról tájékoztatta lapunkat, hogy a csapat ezúttal a Csurgói Őszirózsa Nyugdíjas Klub által szervezett Tavaszi Kulturális Zsongás című rendezvényen lépett fel a Csokonai Közösségi Házban. A rendezvényen az iharosberényi mellett számos művészeti csoport, az Iharosi Hagyományőrző és Hangulat Klub, a Gyékényesi Margaréta Klub, a Berzencei Borostyán Klub, az Inkei Ibolya Nyugdíjas Klub és a Csurgói Őszirózsa Nyugdíjas Klub is szerepelt. A megjelenteket Kardos Györgyi Ilona, a Dráva-menti Nyugdíjas Klubok Körének vezetője és Füstös János, Csurgó polgármestere köszöntötte.

Az Iharosberényi Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület Fotó: Horváth Ferenc

Utána egyéni és csoportos műsorukat mutatták be a klubok. Az iharosberényiek Horváth János által betanított kalocsai táncokat, valamint Horváthné Záborszky Judit vezényletével ismert dallamokat adtak elő, továbbá Jakab Antalné szavalatát és Laczó Józsefné meséjét vitték magukkal a kulturális versenyre. A zsűri elnöke, Hegedüs Magdolna értékelésében kiemelte, hogy a kulturális produkciók színvonalasak voltak.

Ledniczky Miklós Jánosné kórustag elmondta: nagyon sok fiatal számára lehetne példaértékű, hogyan lehet szépkorúként is megőrizni a fiatalságot, az életkedvet, a tenni akarást, az egymás iránti tiszteletet és önzetlenséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában