Vizet mindenkinek!

2019.03.26. 17:00

Játékos programokkal várták az érdeklődőket a Nők a Balatonért Egyesület tagjai

Közel húsz helyszínen – így a zalai balatoni településeken is – Víz napi Balcsi-partira várta az érdeklődőket a Nők a Balatonért Egyesület. Megkoszorúzták a tavat- és szórakoztató programokat is kínáltak.

Keszey Ágnes

A NABE óriás Balaton-társasjátékával nem csak a gyerekek, a felnőttek is szívesen játszottak - Bajzik Lajosné (jobbra), a keszthelyi csoport tagja segítette őket

Fotó: Keszey Ágnes

A Víz világnapjának idei szlogenje: Vizet mindenkinek! A NABE e jelmondat szellemében arra hívta fel a figyelmet, hogy embereknek be kell látniuk, hogy fel kell hagyni a vizek károsításával és kisajátításával, s hogy a vizek megőrzéséért mindenkinek tehetsége és lehetősége szerint ki kell vennie a részét.

A NABE óriás Balaton-társasjátékával nem csak a gyerekek, a felnőttek is szívesen játszottak – Bajzik Lajosné (jobbra), a keszthelyi csoport tagja segítette őket Fotó: Keszey Ágnes

- A Föld vízkészlete jelentősen fogy, sok helyen bizonytalan a minősége, szennyezett. Oda kell figyelnünk, hogy mennyi ivóvízünk marad, ez a nap arról szól, hogy erre felhívjuk a figyelmet – mondta Vetőné Zeke Erzsébet, a NABE Keszthely környéki csoportjának vezetője. Keszthelyen hasznos víztakarékossági tanácsokat tartalmazó kiadvánnyal és kikapcsolódást nyújtó programokkal is várták az érdeklődet, akik kóstolhattak különböző ásvány-és csapi vizeket, játszhattak az óriás Balaton-társasjátékkal, a gyerekeket pedig Tüsi bohóc szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában