Pályázhatnak az idősklubok

2019.02.07. 09:00

Ülésezett a kanizsai Idősügyi Tanács

Klubvezetők tanácsával kibővített ülést tartott szerdán a kanizsai Idősügyi Tanács a Vasemberházban.

Szabó Zsófia

A tavalyi esztendő történéseit, valamint az idei évre vonatkozó terveket egyaránt megvitatták a tanácskozáson. Három napirendi pontról született döntés, köztük az idősügyi klubok ez évi támogatására vonatkozó pályázati felhívásról is. A város az idei esztendőre pályázatot hirdetett a Nagykanizsán működő, szépkorúakból álló szervezetek támogatására. A polgármesteri keretben e célra fenntartott anyagi forrásokat többek között a hagyományos, közösségi kulturális értékek továbbadására fordítják.

A nagykanizsai idősügyi klubok szinte mindegyike aktív, közösségépítő rendezvények sokaságát tartotta tavaly. Idén is több, hasonló programra kerül sor. Dénes Sándor polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke elmondta: amellett, hogy sok rendezvény köszönhető az időseknek, mindegyik esemény sikeres és sok érdeklődőt vonz.

– Ez is híven tükrözi, hogy a kanizsai idősügy jól működik. Fontos, hogy a szépkorúak hangot adjanak véleményüknek, ez segíti a fejlődést – fogalmazott Dénes Sándor.

Az ülésen arról is szó esett egy kiskanizsai edzőterem ötlete nyomán, hogy az idős embereket mozgástudatos életvitelre szoktassák, életükben rendszeresítsék a sportot. Ezért a mozgásközpont több alkalommal díjmentes sport-

eszközhasználattal, teremlátogatással várja a szépkorúakat a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában