"randevú"

2019.02.04. 07:00

Nem csak a dalról, a nagy beszélgetésekről is szólt a dalkörök találkozója

Együtt lenni, beszélgetni, jókedvűen énekelni – kell ennél több? Tizenkét dalkör adott randevút egymásnak szombaton a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskolában.

Horváth-Balogh Attila

A fellépő kórusok sorát a házigazda, a Palini Nyugdíjas Dalkör nyitotta meg (képünkön). Őket még 11 hasonló hagyományőrző csapat követte az iskola aulájában, ahol hamar jó hangulat kerekedett Fotó: Gergely Szilárd

A dalostalálkozót a Palini Nyugdíjas Klub kebelén működő dalkör szervezte meg, immár ötödik alkalommal.

– 2013-ban vettem át a kórus vezetését, s rá egy évre meg is kezdtük a dalostalálkozók szervezését, amelyek valójában baráti találkozók – bocsátotta előre Tolnainé Demeter Csilla, a kilenctagú Palini Nyugdíjas Dalkör vezetője. – Ugyanis a kórustagok közül mindenki ismer mindenkit, nagyon sokan vannak jó barátságban, ezért a találkozó természetesen nemcsak a da­lolásról szól, hanem a kötetlen, jó hangulatú együttlétről is.

A fellépő kórusok sorát a házigazda, a Palini Nyugdíjas Dalkör nyitotta meg (képünkön). Őket még 11 hasonló
hagyományőrző csapat követte az iskola aulájában, ahol hamar jó hangulat kerekedett Fotó: Gergely Szilárd

Megtudtuk: tizenegy dalkört hívtak meg a találkozóra.

A Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub énekkarának tagjai első alkalommal jöttek el a palini rendezvényre. Vezetőjük, Porédos Zsolt azt mondta: szerették volna megismerni a lelkes dél-zalai népdal- és nótaszerető közösséget, mert irigylésre méltó az itteni dalkörök aktivitása.

A résztvevőket köszöntötte dr. Erdős László, a városrész önkormányzati képviselője és Tóth László, a helyi nyugdíjas­klub vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában