a hideg sem lehet akadály

2019.01.31. 10:00

Ünnepi túrán vett részt a magyarszerdahelyi Kék Virág túracsapat

A januári, tavasz és tél között váltakozó időben is számos túrán vettek részt a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat tagjai, s a következő hónap is több lehetőséget kínál az egészséges időtöltéshez.

Horváth-Balogh Attila

A Lőrincz Sándor vezette csapat tagjai a Rockenbauer-emlékhelynél

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Lőrincz Sándor, a csapat vezetője elmondta: hölgy tagjaik teljesítménytúrával kezdték az évet, amikor részt vettek a Zöld Bakancs Club által szervezett Téli Zalai Körtúrák 20 kilométeres távján.

– Január 12-én a már hagyományos Téli túrával emlékeztünk meg az 1987-ben elhunyt Rockenbauer Pálról, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtőjéről – tudtuk meg Lőrincz Sándortól. – Friss koszorút helyeztünk el az orosztonyi, örömhegyi emlékhelyen lévő „képes fánál”, ahol megtalálható a természetjáró, világutazó arcképe. A túrán 35 fő vett részt, és együtt ünnepelhettük meg, hogy szinte napra pontosan 5 éve alakult meg a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat. Január 19-én látogatást tettünk a Nagyrécse határában lévő Bacónaki-hegyen, ahol túratársunk, Kötő Ferenc meghívta a csapat tagjait egy-egy bögre forralt borra.

A Lőrincz Sándor vezette csapat tagjai a Rockenbauer-emlékhelynél Fotó: Horváth-Balogh Attila

Lőrincz Sándor hozzátette: a február is számos túrát tartogat a zalai tájat szerető embereknek. Február 9-én Iharosberény–Sand–Miháld útvonalon szervez túrát az Olajipari Természetbarát Egyesület, ugyanezen a napon pedig a Kanizsa Kul-túra Egyesület rendez „homoki túrát”. Tizenhatodikán szintén az olajipari természetbarátok a kék-sárga túrára várják az érdeklődőket, akik a Borsfa–Valkonya–Rigyáci hegy–Eszteregnye túraútvonal szépségeivel ismerkedhetnek meg. Tizenhatodikán a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat rendezi meg hagyományos téli túráját a Várdomb régióban, obornaki pihenő közbeiktatásával. A hónap utolsó, liszói körtúráját pedig a Kanizsa Kul-túra Egyesület bonyolítja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában