Együtt élték át a csodát…

2018.12.27. 07:00

Zalabaksán és Zalalövőn közösségi rendezvényekkel ünnepelték a karácsonyt

A karácsonyi ünnepeket megelőző hét végére is jutott még adventi program a megye településein. Hol ünnepi műsorral, hol közösségi rendezvényekkel emlékeztek meg Jézus születéséről.

Gyuricza Ferenc

Zabszalma együttes a zalabaksai kultúrházban. Elöl a zenekar énekesnője, Tóth Orsi Fotók: Gyuricza Ferenc

Zalalövőn ünnepeltek

Zalalövőn a helyi művészeti iskola karácsonyi gálaműsorral köszöntötte az adventi időszakot. A Salla Művelődési Központban a néptáncos növendékek, valamint a folklórt tanuló óvodások és az Ezüstlile néptánccsoport tagjai léptek színpadra. A legkisebbek énekszóra fűztek játékot, a művészeti iskolások karácsonyi énekek kíséretében táncoltak, lucáztak, a legnagyobbak pedig cinegés és dunántúli táncokkal szórakoztatták a közönséget.

A zalalövői művészeti iskolások Szommer Mónika táncpedagógussal
a színpadon

– Karácsony szent ünnepét, amely egyben az emberi szeretet ünnepe is, mi, emberek, évszázadok óta ünnepeljük – mondta Varga Andrea, a művészeti iskola vezetője. – A várakozás idején testben, lélekben mindannyian ráhangolódunk az ünnepekre, készülődünk szeretteink, családtagjaink megajándékozására, az örömszerzésre és annak fogadására.

Varga Andrea szólt arról is, hogy a zalalövői művészeti iskolának jelenleg 66 növendéke van, az óvodások közül pedig 18 kisgyermek tanul néptáncot. A tanév újdonsága, hogy a tavaly végzett növendékekből Ezüstlile néven egy kisebb néptánccsoport is alakult, az ő tevékenységüket szintén a művészeti iskola karolta fel. A gálán nemcsak külön szerepeltek, de a művészeti iskolásokkal közös produkciót is bemutattak ezek a csoportok.

Hagyományos adventi program Zalabaksán

Zalabaksán, a helyi kultúrházban szombaton délután rendezték meg a község már szintén hagyományos adventi programját, amely több részből állt össze. Előbb játszóház várta a gyermekeket, majd Szabó Gyula zalalövő-irsapusztai fafaragó munkáiból nyílt kiállítás, itt főként használati és dísztárgyak láthatók. A kiállítás megnyitóját követően helyi szereplők, a településen élők mutattak be karácsonyi műsort, illetve Horváth Ottó polgármester szólt az egybegyűltekhez.

Zabszalma együttes a zalabaksai kultúrházban. Elöl a zenekar
énekesnője, Tóth Orsi Fotók: Gyuricza Ferenc

A település vezetője a legszentebb ünnepnek nevezte a karácsonyt, amelyre, mint mondotta, lélekben készülni kell. Ezt a célt szolgálta a település adventi programja is, szándékuk szerint minden alkalommal igyekeznek maradandó élményt nyújtani. Ez évben a Zabszalma együttest látták vendégül, amelynek ünnepi koncertjével zárult a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában