Befogadták a Szent Családot

2018.12.18. 09:00

Ünnepváró összejöveteleket tartottak a megyeszékhely két városrészében

A megyeszékhely két városrészében is karácsonyváró programot rendeztek az elmúlt hétvégén.

Fincza Zsuzsa

A besenyői színpadon a népdalkör és az unokák

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A besenyői közösségi házban hagyományosan advent harmadik vasárnapján rendezte meg ünnepváró összejövetelét a Szivárvány Nyugdíjas Klub.

– Dupla örömmel ünneplünk, hiszen idén is eredményes évet zárunk, tele sokszínű eseményekkel, s ráadásul a jövő évi terveink is hasonlóképpen körvonalazódnak – újságolta Horváth Miklós, a Besenyő a 2000-es években Alapítvány elnöke. – Ezúttal pedig erőt is gyűjtünk, hiszen építeni, felújítani akarunk.

A zalabesenyői közösségek értékőrző munkáját – mellyel nemcsak a városrészt, de egész Zalaegerszeget gazdagítják – a programon megköszönte Balaicz Zoltán polgármester is, hangsúlyozva: a közös ünneplés legfontosabb üzenete, hogy az emberek tudnak és szeretnek együtt örülni, képesek egymást tisztelni.

A botfaiaknak az Őszirózsa Népdalkör műsora tolmácsolta az örömhírt
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

 

Az adventi műsort ezúttal is a nyugdíjasok Szivárvány Népdalköre adta, Kulcsárné Csejtei Marianna vezetésével. Az unokák segítségével versekkel, dalokkal elevenítették fel a betlehemi történetet. A vendéglátásról pedig Bérczes Tivadarné vezetésével a nyugdíjasklub gondoskodott.

A botfai közösségi házba vasárnap kopogtatott be a szállást kereső Szent Család. A településrészben az Őszirózsa Nyugdíjas Klubnak köszönhetően már 18. éve elevenítik fel újra és újra a Szent Család várás régi szép népszokását.

A besenyői színpadon a népdalkör és az unokák
Fotó: Zalai Hírlap

– A mi gyerekkorunkban is elterjedt hagyomány volt a szálláskeresés, vagy ahogy mondani szokták, „szentcsaládjárás” – mesélte a közönség soraiban Szaller Istvánné. – A faluban összefogtak a családok és esténként mindig más háznál fogadták be a kis betlehemet, vagy a Szent Családot ábrázoló képet. Imádkoztak, énekeltek, felelevenítették Mária és a Kisjézus történetét.

Ezúttal a régihez hasonló élményben volt részük a botfaiaknak. A nyugdíjasklub énekkara (vezetőjük és a műsor összeállítója Némethné Némethy Csilla) felelevenítette a Szent Család történetét, amely ugyanaz, ám a versek, énekek változtatásával mindig friss és érdekes. Így osztották meg újra a karácsonyváró publikummal az örömhírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában