Korszerűsítés

2018.12.19. 07:00

Új ultrahangkészülék szolgálja a fekvőbeteg-ellátást a zalaegerszegi kórházban

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban fekvő betegeket szolgálja az új, emelt szintű ultrahangkészülék, amelyet kedden mutattak be az intézményben.

Magyar Hajnalka

Az új készülék mellett dr. Somogyi Rita, dr. Németh Zoltán és dr. Halász Gabriella

Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Halász Gabriella főigazgató elmondta: uniós pályázatnak hála sikerült megvenni a közel 47 millió forint értékű készüléket, ami a radiológiai és a kardiológiai ellátást segíti. A berendezéssel a fekvőbetegeket vizsgálják, így a többi, meglévő készülék némileg tehermentesül, s több idő marad a járóbetegek fogadására. A kórház saját forrásból vásárolt vizsgálóágyat a berendezéshez, 600 ezer forintért.

Az új készülék mellett dr. Somogyi Rita, dr. Németh Zoltán és dr. Halász Gabriella
Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Somogyi Rita, a radiológia mb. osztályvezető főorvosa hozzátette, a készülékhez több, darabonként több millió forint értékű fej tartozik, melyek különböző régiók tanulmányozását teszik lehetővé. A hasi vizsgálat mellett nyaki, lágy részi, végtagi, érdiagnosztikai programokkal is rendelkezik. További nagy előnye, hogy a máj és a vese gócait kimutató kontraszt­anyagos vizsgálatokra is alkalmas.

A kardiológiát képviselő dr. Németh Zoltán főorvos kiemelte, a készülék mellkasi és nyelőcsövön keresztül végzett képalkotásra egyaránt képes. Az utóbbihoz használatos fej a hemokardiográfiai készülékkel is kompatibilis.

Megtudtuk még, hogy a központi radiológia járóbeteg­ellátása szintén új UH-berendezéssel gazdagodott, a 8 millió forint értékű eszközt saját forrásból vásárolták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában