A Kőrösi-iskolában

2018.12.13. 07:00

Német és angol nyelven versenyeztek a kanizsai és környékbeli diákok

Német és angol nyelven szóban adtak számot tudásukról tegnap az 5–8. osztályos kanizsai és környékbeli települések diákjai a Kőrösi-iskola idegen nyelvi versenyén.

Benedek Bálint

A Péterfy-iskola ötödik osztályosa, Bíró Dávid angol nyelven beszélt az iskolájáról Járnecz Edinának és Kiss Katalinnak Fotó: SZA/Zalai Hírlap

A kanizsai intézmény a Német Nemzetiségi Önkormányzattal és egy tankönyvkiadóval közösen hirdette meg a nagykanizsai tankerület iskolái közötti idegen nyelvi viadalt. Novemberben a gyerekek írásban versenyeztek, majd évfolyamonként a legjobb hat tanuló mehetett a szóbeli fordulóra.

A Péterfy-iskola ötödik osztályosa, Bíró Dávid angol nyelven beszélt
az iskolájáról Járnecz Edinának és Kiss Katalinnak Fotó: SZA/Zalai Hírlap

– A nyelvtudás ma már elengedhetetlen a munkahelyeken, sőt hasznát vehetjük az utazásaink során is – mondta megnyitójában Smolcz Frigyes intézményvezető. – Az 5–6. évfolyamon könnyedebb témákról, így a családról, a lakóhelyről, az iskoláról vagy a hobbijukról kérdeztük a fiatalokat. A legidősebbek ország­ismereti, informatikai és egészséges életmóddal kapcsolatos témákat kaptak.

Az eredményhirdetés január 9-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában