Pályázat és programok

2018.12.08. 07:00

Minősítést kapott az országos fánkfesztivál Nagykanizsán

Az Országos Farsangi Fánkfesztivál minősítéséről és három nyertes pályázatról tartottak sajtótájékoztatót tegnap a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Benedek Bálint

Kámánné Szép Terézia és Cseresnyés Péter a fánkfesztivál minősítő oklevelével Fotó: A szerző

Az intézmény igazgatója, Kámánné Szép Terézia elmondta: a Magyar Fesztivál Szövetség több szempontot figyelembe véve egyfajta kivételes rangot jelentő minősítéssel jutalmazta az Országos Farsangi Fánkfesztivált. Mint fogalmazott: az elmúlt évek összefogásának elismerése ez a kitüntető cím, melyet a következő években méltán viselhet a rendezvény.

Kámánné Szép Terézia és Cseresnyés Péter a fánkfesztivál minősítő oklevelével Fotó: A szerző

Majd a pályázati sikerekkel folytatta: – Az egyik projekt hat óvoda, illetve iskola ismeret- és tudásgyarapításához járul hozzá. A másikban pécsi és balatonszemesi partnerekkel együtt új színházi nevelési módszert alkalmazunk. Ennek keretében osztálytermi előadásokat tartunk, melyben a miklósfai városrész negyven tanulója vesz részt. A digitális jólét program keretében pedig számos okos eszközzel bővült a művelődési ház gépparkja. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes hozzátette: valamennyi program fontos, hisz különféle korosztályok számára a kultúra és a tudás közvetítéséről szól. Az országos hírű fánkfesztivál a gasztronómia mellett komplex szórakozást ígér a látogatóknak, és méltán érdemelt ki elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában