Karácsonyra hangolódva

2018.12.02. 20:21

Meggyújtották az első adventi gyertyákat megyeszerte

Lentiben a Szent Mihály-templomban várták zenés gyertyagyújtásra az érdeklődőket advent első vasárnapján, s több környékbeli településen is megemlékeztek az ünnepről.

Korosa Titanilla

Horváth Emma zongorázik Lentiben, a templomban megtartott zenés adventi programon Fotó: Korosa Titanilla

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően a plébánia és az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében az intézmény zenészpalántái és pedagógusai közösen léptek fel a templomban megtartott ünnepségen az első gyertyagyújtás alkalmával. Ipacs Bence plébános köszöntője után a művészeti iskola legifjabb növendékei léptek a közönség elé. A közelgő karácsonyi ünnepekre hangoló műsort követően szentmise kezdődött. A zenés gyertyagyújtást karácsonyig minden vasárnap megrendezik.

Horváth Emma zongorázik Lentiben, a templomban megtartott zenés adventi programon Fotó: Korosa Titanilla

Lentiben ezt megelőzőn a mumori és a bárszentmihályfai településrészben is ünnepséget és közös gyertyagyújtást szerveztek, előbbi helyszínen a kultúrházba várták az érdeklődőket, Bárszentmihályfán pedig a karácsonyi fűzsátornál szentmisével egybekötve tartották meg a programot.

A környező településeken is elkezdődtek vasárnap az adventi programok: Lovásziban az Olajbányász Művelődési Házban rendeztek ünnepséget, Tornyiszentmiklóson pedig a kultúrház udvarán felállított adventi koszorú körül gyűltek össze az érdeklődők. Rédicsen az esti gyertyagyújtást megelőzően adventi vásárt tartottak a kultúrházban, ahol zenés gyermekműsor várta a kicsiket, majd a Mikulás is megjött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában