Az alapítványok fontos pillérei a bibliotékák munkájának

2018.11.22. 07:00

Elismerték a könyvtári alapítványok munkáját a József Attila Városi Tagkönyvtárban

Könyvtári alapítványok jubileumáról emlékeztek meg szerdán a József Attila Városi Tagkönyvtárban.

Magyar Hajnalka

Kiss Gábor, dr. Vértényi Jenő, Bogár Imre, Tolvaj Márta és Nitsch Erzsébet az ünnepségen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítványa ugyanis 20, míg a Deák-bibliotéka Könyvtárpártoló Alapítványa 30 évvel ezelőtt kezdte meg működését. Tolvaj Márta alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az intézményi kötöttségek nélkül dolgozó alapítványok hatékony motorjai a szakmai munkának, akár az olvasóvá nevelésben, akár a szolgáltatások, a kiadványozás kiteljesítésében. Ennek elismeréseként emléklapot nyújtott át a város nevében a két kuratóriumi elnöknek, dr. Vértényi Jenőnek és Bogár Imrének. Az alapítványok munkájának sarokköveit Kiss Gábor, a DFMVK igazgatója és Nitsch Erzsébet, a JAVK vezetője idézte fel, továbbá felolvasták Major Árpád alapító visszatekintését.

Kiss Gábor, dr. Vértényi Jenő, Bogár Imre, Tolvaj Márta és Nitsch Erzsébet az ünnepségen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A programhoz Könyvtárosok más szerepben címmel kiállítás kapcsolódott, ahol a szakemberek fotósként és kézművesként is megmutatták rátermettségüket. A műsor ugyanezen gondolatot táplálta, hiszen a könyvtárosokból – Gyapai Veronika, dr. Gyenes Imre, Kocsis Tamás – alakult „Az alkotó pihent” formáció muzsikált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában