Hozzájárulásra várnak

2018.11.09. 11:00

A tulajdonosokon múlik, mikor kezdik el kiépíteni az elektromos hálózatot Zalalövőn

Az érintett tulajdonosokon és az engedélyező hatóságokon is múlik, hogy mikor kezdődhet meg a Pacsa-hegyre tervezett elektromos hálózat kiépítése – hangzott el azon a lakossági fórumon, amelyet a minap tartottak az érdekelt szőlőbirtokosok számára a zalai városban.

Gyuricza Ferenc

Mint arról már beszámoltunk, lakossági igény alapján a város önkormányzata kisfeszültségű elektromos hálózat kiépítését kezdeményezte a Pacsa-hegyre. A szolgáltató vállalta is a közműfejlesztést, hiszen a több mint száz szőlősgazda közül 62 csatlakozni kíván a kiépítendő hálózathoz. Az igénylők aránya miatt a beruházás költségeit a szolgáltató és az önkormányzat közösen biztosítja, vagyis a telektulajdonosoknak közműfejlesztési hozzájárulást nem kell fizetniük, csupán a fogadószekrény, azaz a bekötés költségeit kell állniuk.

A fejlesztés jelenleg tervezési stádiumban van, annak, hogy valóban el is kezdődhessen a beruházás, két elvi feltétele van még. Egyrészt a nagyfeszültségű hálózat kiépítéséhez az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és az érintett erdőbirtokosság engedélye szükséges, míg a kisfeszültségű hálózat létesítéséhez azoknak a telektulajdonosoknak kell hozzájárulniuk, akiknek a birtoka felett áthalad a vezeték. Az osztatlan közös tulajdonú területek miatt így mintegy háromszáz fő hozzájárulása szükséges. Ha ezeket sikerül beszerezni, 2019 második felében kezdődhetnek a kiviteli munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában