Az első túra is megvolt

2018.10.10. 09:00

Gyaloglóklub alakult és új játszótér épült Zalaszentgróton

Játszóteret avattak nemrég az autómentes nap keretében Zalaszentgróton, s erre az alkalomra időzítették a gyaloglóklub megalapítását és első túráját is.

Szabó Judit

Monspart Sarolta vezetésével indult a gyaloglóklub első programja Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

Az intézményfenntartó társulás TOP-programos támogatással alakította ki a játszóteret az óvoda közelében. Az ünnepség előtt a Zalaszentgróti Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda-bölcsőde szelíd motorosai járműveikkel – kismotor, kerékpár – ellepték a lezárt Ady és Batthyány utcát, hogy felhívják a figyelmet a környezetbarát közlekedésre.

A Batthyány utcai új játszótér avatásán Gulyásné Be­linszky Ilona, a Zalaszentgróti Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője és Baracskai József polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A Grótmaci névre keresztelt játszótér bekerítéséről az önkormányzat gondoskodott saját forrásból.

Monspart Sarolta vezetésével indult a gyaloglóklub első programja Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta
A játszótér avatása Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

Az autómentes napon megalapították a gyaloglóklubot az Egészségfejlesztési Iroda kezdeményezésére és részeként. Az első túrát Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok vezette. A gyaloglókat Baracskai József és Al-Yari Mohamed, az Egészségügyi Központ vezetője köszöntötte, majd a csapat kigyalogolt a zúgóig, s vissza a Templom térig. Boda Adrienn, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta: szervezetten kéthetente vagy havonta túráznak, de arra ösztönzik az embereket (elsősorban az időseket, hiszen zömében ők jöttek el a klubba első alkalommal), hogy rendszeresen gyalogoljanak legalább 30-60 percet. A foglalkozások beszélgetésre is alkalmat adnak, s a nordic walkingot is ki lehet próbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában