Csébi forgatag

2018.10.29. 11:00

Bárki kipróbálhatta a kézműves munkát Zalacsében

Kézművesek foglalták le a község lakóit szombaton, a Csébi forgatag című rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

Kovács Erika fazekas Bicsák Marcellt tanítja korongozni, középen Bicsák Szabina Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között a korongozást, a mézeskalács- díszítést és -sütést, valamint a csipkeverést is kipróbálhatták az érdeklődők. Míg a kézműves tevékenységek a kultúrházban folytak, addig kint az udvaron kovácsmester tartott látványos bemutatót. Erőteljes kalapácsütések hatására formálódott az izzó vas, a nézők tetszésnyilvánítása közepette.

– Szerettünk volna egy közösségi programot az őszi időszakra is. Az volt az elképzelésünk, hogy valami egyedi attrakcióval állunk elő – mondta Erdei Csaba, Zalacséb polgármestere.

Kovács Erika fazekas Bicsák Marcellt tanítja korongozni, középen Bicsák Szabina Fotó: Gyuricza Ferenc

– Két éve volt egy rétessütő és kosárfonó programunk, ami nagyon jól sikerült, ezért döntöttünk úgy, hogy most is elhívunk néhány kézművest. Nem csak bemutatót tartanak, arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az érdeklődők kipróbálják a mesterségeket. Az óvoda munkatársai is csatlakoztak hozzájuk, ők tökfaragást tanítanak, egy helyi gasztronómiai vállalkozás pedig házi lángost és egyéb finomságokat kínál a résztvevőknek. Műsort a botfai citerazenekar adott.

Erdei Csaba hozzátette, a rendezvény fő célja a közösségépítés, szerették volna a falubelieket kimozdítani az otthonaikból, hogy egymással beszélgetve, érdekes tevékenységek mellett töltsenek el közösen néhány órát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában