Zalaapáti Ifjú Polgára

2018.09.25. 16:00

Segítik a tanévkezdést Zalaapátiban

A Zalaapáti Ifjú Polgára program keretében tanévkezdési támogatást vehettek át azok a szülők, akiknek gyermeke most kezdte meg az óvodát, illetve az iskolát.

Keszey Ágnes

Az önkormányzat már évek óta támogatja a helyi, kisgyermekes családokat. A babakötvény program (mikor az újszülött családja kap támogatást) folytatásaként most, a tanév kezdetén az óvodába, illetve az iskolába lépőket segítik. Vincze Tibor polgármester elmondta: a napokban megtartott ünnepségen kilenc, most első osztályos gyermek szülei vehettek át 30 ezer forintos támogatást, az óvodába pedig tízen léptek be, az ő családjuk 20 ezer forintban részesült.

Az önkormányzat nemrég megújította a Zalaapáti Ifjú Polgára programot, így már a helyi középiskolásokat is segítik. Azokat a fiatalokat, akik sokat tettek a közösségért, vagy valamely területen példaértékűen tevékenykednek, a szombati Apáti fesztiválon jutalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában