Ápolják a hagyományaikat

2018.09.10. 16:00

Miklósfán örülnének új művészeti csoportok jelentkezésének

Nagykanizsa miklósfai városrészében szombaton helyi és környékbeli társaságok, csoportok számára rendezték meg a második Kultúrkavalkádot a Mindenki Házában.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/ZAlai Hírlap

A helyi Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke, Köteles Józsefné szerint fontos a városrész és a környék közötti összefogás erősítése. A program minden évben rendkívül színes és változatos, igyekeznek minden korosztálynak lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra.

Az egyik vendég, a kanizsai Gyöngyvirág néptánccsoport élen jár a hagyományőrzésben Fotó: Szakony Attila

- A mostani alkalmon a miklósfai tehetségek mellett kanizsai illetve környékbeli településeken működő csoportokat céloztuk meg – folytatta az egyesület motorja. – Sokak közülük kifejezetten ügyelnek arra, hogy őrizzék, ápolják eleink hagyományait. Nagyon lényeges a fiatalok szerepe, hiszen velük együtt gondozhatjuk a tradícióinkat. Azonban nyitunk a modern irányzatok felé, így többek között versenytánc produkcióval szórakoztatták a közönséget a helyi Göller testvérek, Barnabás és Kitti.

Fotó: Szakony Attila/ZAlai Hírlap

A Mindenki Házában több klub és tornacsoport működik, ám az egyetlen művészi szerveződés a Szirének kórusa. Köteles Józsefné örülne, ha nemcsak hölgyek, hanem férfiak is csatlakoznának hozzájuk. Szívesen látnának a falaikon belül új néptánc vagy népzenei csoportokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában