Megáldották

2018.09.10. 10:00

Megújult az Egerszeg-hegyi kápolna

E gondolatot dr. Székely János megyéspüspök fogalmazta meg az Egerszeg-hegyen álló Szentháromság-kápolna felújítás utáni ünnepélyes megáldásakor. S így folytatatta:  Addig lesz emberhez méltó világ körülöttünk, amíg vannak templomaink és lesznek emberek, akik megtöltik imádsággal, énekkel, szeretettel.

Arany Gábor

Fotó: A szerző

Az Egerszeg-hegyi kápolnát a 18. század közepén építették a korábbi kisebb helyére a környék lakosai, birtokosai. Az olai Jézus Szíve plébániához tartozik. Mint Ocsovai Gábor Grácián atya elmondta, a kápolnát a Szombathelyi Egyházmegye pályázat segítségével újíttatta fel. Ennek során a nyílászárók, a belső és külső burkolattal egyetemben megújultak, akárcsak a tetőszerkezet, és az épület szigetelését is megoldották a tavasszal kezdődött munkálatokkal. Grácián atya elmondta, évente háromszor tartottak eddig misét, de a 2020 szeptember közepén hazánkban megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig minden hónap első vasárnapján 11 órakor várják a híveket a szentmisére.

Fotó: A szerző

Az ünnepség kezdetén köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester utal az elmúlt tíz év azon városi fejlesztéseire, amelyek az egyházi ingatlanokat érintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában