A strand és a kalandpark tetszett nekik leginkább

2018.08.17. 12:00

Jutalomként kapták a lenti tábort a terézvárosi gyerekek

A testvérvárosi kapcsolat jegyében idén is vendégül látta a város önkormányzata a Terézvárosból táborba érkező gyerekeket.

Korosa Titanilla

A táborozók egy napot a város termálfürdőjében töltöttek Fotó: Kósa Róbert

Idén negyvennégy általános iskolás érkezett Terézvárosból egyhetes táborozásra, hogy megismerkedjen a város és a környék látnivalóival.

– A játék és a strandolás mellett ismeretterjesztő kirándulásokat is beiktattunk az egy hét programjába – mondta Léder Éva kísérő pedagógus. – Budapestről indulva megálltunk Szántódon, hajóval ellátogattunk Tihanyba, megtekintettük az apátságot, majd indultunk tovább Zalába. Megérkezésünk után az Opel szentgotthárdi gyárában jártunk. Az eső kedden „átszervezte” a napunkat, a veleméri templomba tervezett kirándulást el kellett halasztanunk. Szerdán strandoltunk Lentiben a termálfürdőben, majd csütörtökön a zalaszabari kalandparkban töltöttük a napot a pénteki hazautazás előtt.

A táborozók egy napot a város termálfürdőjében töltöttek Fotó: Kósa Róbert

Léder Éva hozzátette, hogy a táborozó gyerekek közül többen jutalomként kapták a zalai programot jó magaviseletükért, tanulmányi eredményükért, illetve a tanulmányi versenyeken való eredményes szereplésért.

A résztvevő gyerekek közül érdeklődésünkre többen elmondták, hogy nagyon várták a tábort, a programok közt érdekesnek találták az autóipar berkeiben tett kirándulást, de a leginkább a strandolás és a kalandpark keltette fel az érdeklődésüket.

A gyerekek elszállásolását és az étkeztetést Lentiben a Móricz-iskolában oldották meg idén is. A lenti diákok pedig a csereüdültetés keretében a terézvárosi önkormányzat dunabogdányi gyermeküdülőjébe utaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában