Ideiglenesen

2018.08.17. 09:00

Ingyenes parkolók a Hévízi Borünnep idején

Ideiglenes, ingyenesen igénybe vehető parkolókat működtet a Hévízi Borünnep idején, augusztus 16. és 20. között, a fürdőváros önkormányzata.

VL

A térképvázlat az ideiglenes parkolóhelyek elhelyezkedését mutatja Fotó: Varga Lívia/Zalai Hírlap

A városháza tájékoztatása szerint parkoló nyílt a Hévízi-csatorna mellett, az ottani fizetőparkolóval szembeni területen, a Keszthely felől érkezők ezt a MOL kút után a városba beérkezve, az útról balra lekanyarodva érik el. Parkolóhelyek vehetők igénybe az Ady utca 1-3. szám alatti területen, ez az ideiglenes parkoló Alsópáhok felől érkezve a Spartól 700 méterre, az út jobb oldalán található.

Korlátozott számban lehet parkolni továbbá a Flavius üzletházhoz vezető bekötőúton.

A térképvázlat az ideiglenes parkolóhelyek elhelyezkedését mutatja Fotó: Varga Lívia/Zalai Hírlap

A parkolóhelyeket az önkormányzat szalaggal jelöli, s a város bevezető útjain, illetve a parkolók előtt táblákkal jelzi az igénybevétel lehetőségét. E parkolókat kizárólag az augusztus 16. és 20. közötti időszakban lehet használni.

Az ünnepség okán, valamint a Hotel Palace és a Majerik Hotel megközelíthetősége miatt az Attila utcától az Erzsébet királyné utcáig augusztus 16-tól engedélyezett a balra fordulás, a mindkét irányból „behajtani tilos” tábla alatt a „kivétel hotel vendégek részére” kiegészítő táblával.

A nagyparkoló főbejáratánál a Széchenyi utca forgalmát továbbra is a nagyparkolón keresztül a Jókai utcán át az Attila utca felé terelik, a Széchenyi utca felé a mindkét irányból behajtani tilos tábla alatti kiegészítés a „kivétel az ott lakók” felirattal marad. Így biztosítottá válik mentővel és tűzoltóautóval a bejutás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában