Természetes anyagokból

2018.07.19. 11:00

Pozvai Andrea kiállítása a Göcseji Dombérozón

A Göcseji Dombérozó szerdai programjainak egy része a településen zajlott le.

Hajdu Péter

Kép: Az alkotó a kiállításon Fotó: Katona Tibor

A templom melletti karitász épületben délután Scheiber Ildikó polgármester nyitotta meg a rendezvényt, amelynek első részében a vendégek figyelmébe ajánlotta Pozvai Andrea bőrtárgykészítő és népi játékkészítő, a Népművészet Ifjú Mestere kamarakiállítását. Az alkotó a göcseji tájegység ihlette kézműves alkotásaiból állította össze kiállítását, amelyben többek között bőrből készült tulipánmotívumos táskákat, gyékény tárgyakat és figurákat, különféle játékokat mutatott be.

Kép: Az alkotó a kiállításon
Fotó: Katona Tibor

- Eddig még nem látták Nagylengyelben a munkáimat, ezért próbáltam minden olyan anyagból hozni tárgyakat, amelyekkel foglalkozom. Bőrből, gyékényből, kukorica csutkából, és a nemezelésből is adtam egy kis ízelítőt. A kiállítás másik szempontja a helyszín, a karitász épülete volt és az egész rendezvény szakrális jellege. Ezért a most fejlesztett katolikus társasjátékot is elhoztam, amit most fejlesztettünk a nővéremmel – mondta az alkotó.

A délután folyamán az érdeklődők Leblanc Győző templomi koncertjét hallgathatták meg, majd a göcseji kukoricás társasjátékkal ismerkedtek és levendulás készítményekkel kínálták őket a templomkertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában