Főzőverseny idén is

2018.07.13. 08:00

Jótékonysági nap az egerszegi Aquacityben

A gyalogos és kerékpáros turizmus fejlesztését támogatják az idei, augusztus 12-i, immár 17. jótékonysági nap és főzőverseny bevételével.

Arany Gábor

Tavaly is jókat főztek Fotó: PU/Zalai Hírlap

Erről hangzott el sajtótájékoztató csütörtökön az Aquacityben. A segítség, az összefogás városa Zalaegerszeg, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Az első jótékonysági napot 2012-ben rendezték meg a fürdőben, akkor egy életmentő készülék vásárlását támogatták. A hagyományos rendezvény bevétele három részből áll össze: a vállalkozásoktól származó felajánlásokból, a fürdőbelépőkből, valamint a főzőversenyen elkészített finomságokért kapott fizetségből.

Tavaly is jókat főztek Fotó: PU/Zalai Hírlap

Évről évre nő az érdeklődés a rendezvény iránt, különösen a jótékonysági nap központi része, a főzőverseny vonz sokakat, erre idén július 20-ig lehet jelentkezni. Tavaly már 64 csapat vetélkedett, ami komoly kihívás elé állította a zsűrit. Az idei támogatandó cél az egészségmegőrzés szempontjából fontos gyalogos és kerékpáros turizmus. A meglévő útvonalakat fejlesztik, és újakat jelölnek ki. A csácsi városrészből induló horhosok útja mellett a Szenterzsébethegy és az Alsóerdő térségében, illetve a Babosdöbréte irányába, valamint a Bozsok és Botfa között kialakítandó túraútvonalakra fordítják a bevételt. Mint a tájékoztatón Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője közölte, az augusztus 12-i, vasárnapi rendezvényre kedvezményes belépőkkel várják a zalaegerszegieket, akik lakcímkártyájuk bemutatása mellett 1000 forintos belépőjegyért teljes körű szolgáltatást vehetnek igénybe. A nem zalaegerszegiek pedig a megváltott fürdőjeggyel korlátlanul használhatják a csúszdákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában