Vakáció

2018.07.10. 08:30

Ifjú pecások táboroztak Zsennyén

Görbültek a pecabotok és jócskán apadt a halállomány a községben lévő tónál nemrég, ahol több tucat lelkes horgászlurkó töltötte vakációját.

Szabó Zsófia

A kanizsai Zrínyi Horgászegyesület lelkes gyerekserege a táborban Fotó: Szépligeti Ferenc

A horgásztábort a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége szervezte, a kanizsai Zrínyi Horgászegyesület támogatásával, elhivatott, fiatal pecásoknak.

A kanizsai Zrínyi Horgászegyesület lelkes gyerekserege a táborban Fotó: Szépligeti Ferenc

Utóbbi egyesület elnöke, Szépligeti Ferenc elmondta: a szép környezet mellett gazdag halállomány várta a gyerekeket, akik között voltak visszatérő „vendégek”, ugyanakkor olyan ifjú horgászok is, akik először látogattak a Vas megyei horgászparadicsomba. – A gyermekek felkészült segítőktől tanulhattak különböző szerelési technikákat, és megismerkedhettek a gyakorlatban is a horgászsport több szakágával. A legnépszerűbb az úszós és a feeder technika volt, amik rendkívül szép fogásokat eredményeztek. Akadt olyan fiatal, aki több mint 20 pontyot fogott. Emellett szép számmal akadtak horogra keszegfélék, amurok, ám meglepetésként néhány harcsa is tiszteletét tette. A horgászat remek időtöltés és lehetőség arra, hogy a gyerekeket kimozdítsuk a természetbe, egyúttal életre szóló élményeket adjunk nekik – összegezte Szépligeti Ferenc, aki jelezte: más, játékos programok is színesítették a tábori napokat. Kalandparkba is ellátogattak a fiatalok és bátorságpróbát is szerveztek nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában