Mesterséges dagonya

2018.07.24. 13:30

Idén is sok érdeklődőt és barátot vonzott az off-road találkozó Hahótra

A szombat délutáni (akkor még) csapadékmentes időjárás miatt mini, mesterséges dagonyákat kellett létrehozni a falu peremén lévő off-road pályán azért, hogy a „nyakig sáros és poros”, motornyüstölő életérzés is garantált legyen a találkozón.

Szabó Zsófia

A település határában lévő off-road pályán több autós is kipróbálhatta a kemény terepviszonyokat Fotó: Szakony Attila

 

Hetedszer verbuválta össze ugyanis a település vezetése és a lelkes, helyi offroadosok tábora azokat a rokonlelkű terepjárósokat, quadosokat és motorosokat, akik a terepen történő vezetés mesterei.

Szabó Zsolt polgármester elmondta: volt olyan esztendő, amikor háromszor is tartottak off-road találkozót a faluban.

– Szabad, kötetlen stílusú versenyre várjuk immár évek óta az autósokat, a motorosokat – jelezte. – A helyi kemény magon túl nagykanizsai és zalaegerszegi off-roadosok vesznek részt épített vagy átalakított járművekkel ezeken a rendezvényeken, amit Gáspár András autószerelő, Verasztó László fakospusztai vállalkozó, autóépítő, illetve községünk önkormányzata közösen hoz „tető” alá a kezdetektől fogva. A találkozónak nincs tétje vagy verseny jellege. Sokkal inkább az a cél, hogy összehozzuk az embereket – magyarázta Szabó Zsolt polgármester.

A falu vezetője hozzátette: ugyan van saját, félhektáros területen kialakított off-road terepe a falunak, a jövőben mindezt bővíteni szeretnék. A jelenlegi pálya hátsó felében már korábban kotrógéppel kiásták a tőzeges talajt, hogy a feljövő talajvíz nedvesen tartson több szakaszt.

A település határában lévő off-road pályán több autós is kipróbálhatta a kemény terepviszonyokat Fotó: Szakony Attila

Ezúttal is több mint húsz autós, quados, motoros érkezett a fesztiválra, emellett a helyi lakosság is szép számmal képviseltette magát érdeklődőként a találkozón.

Akadt olyan versenyző, akinek a naptárjába évek óta be van vésve a hahóti összejövetel. Győrfalvay Richárd a megyeszékhelyről érkezett átalakított Suzuki Samuraijal.

– Az eredeti motor helyett egy Vitaráét építettük az autóba – részletezte. – Emellett a hajtáson is változtattunk egy keveset, valamint némi műtéten esett át a szervókormány, a kerekek, a fékek és a váltó is. Rendszeresen kiképzés alatt tartom a kocsit – árulta el a fia­talember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában