Három utcában

2018.06.12. 10:30

Útszakaszokat újítanak fel Szentgyörgyvölgyön

A belügyminisztérium vis maior alapja támogatásával kezdett hozzá három útszakasz felújításához az őrségi falu önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Árkolás, iszapolás zajlik a Farkasi utcában Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A mintegy nyolcmillió forint értékű munkálatok során a Farkasi, a Petőfi és a József Attila út legrosszabb állapotban lévő részeit javítják ki. A munkálatok a burkolat helyreállítására, valamint körülbelül 200 méter hosszan az árkolás és iszapolás elvégzésére terjednek ki, de két ponton egy-egy átereszt is kicserélnek.

– Az időjárás viszontagságai, a hirtelen lezúduló csapadék miatt a falu számos pontján keletkeztek károk – magyarázta Varga Zsuzsanna polgármester. – Több vis maior pályázatot is benyújtottunk, és erre a három szakaszra valamivel több mint hétmillió forintos támogatást kaptunk, amit 10 százalékos önerővel kell kiegészítenünk.

Árkolás, iszapolás zajlik a Farkasi utcában Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Varga Zsuzsanna azt is hozzátette, hogy miután ezeken az útszakaszokon többször is kellett már helyreállítási munkát végezni, célszerű lenne a munkálatokat más műszaki tartalommal elvégeztetni, ám a vis maior támogatási forma erre sajnos nem nyújt lehetőséget. Ezeknél a pályázatoknál ugyanis az eredeti állapot helyreállítása a cél.

Annyi mozgásterük azért akad a helyieknek, hogy a József Attila utcában, a régi, még téglából épített, beszakadt átereszt betongyűrűs megoldással válthatják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában