Fejlesztések

2018.06.08. 07:00

Megújult utak Gosztolán

Több mint 20 millió forintból újították fel útjaikat tavasszal a településen. A fejlesztésekről Balogh Ferenc polgármester számolt be.

Korosa Titanilla

Hétszáz méteren aszfaltoztak le utakat Fotó: Önkormányzat

– Hazai kiíráson nyertünk mintegy 16 millió forintot, ehhez az önkormányzat mintegy 4 millió forint önerőt biztosított – tájékoztatott a polgármester. – A munkálatok során 700 méter hosszban és 4, illetve helyenként 5 méter szélességben sikerült leaszfaltoztatni a belterületi utakat. További összeget nyertünk el a vis maior keretből, itt mintegy 8,6 millió forint állt rendelkezésünkre helyreállításra. Ebből két útszakaszt tudtunk megújítani. Ezekkel a fejlesztésekkel Gosztola elért egy olyan szintre, hogy a következő időszakban már más megoldandó feladatokra tudunk koncentrálni. Ilyen például a vízhálózat fejlesztése, hiszen nincs teljesen kiépített rendszerünk, a vízkút kapacitása is alacsony.

Hétszáz méteren aszfaltoztak le utakat Fotó: Önkormányzat

A polgármester hozzátette, hogy a távközlési szolgáltató az elmúlt időszakban kiépítette az optikai kábelhálózatot is a lakók igényeinek megfelelően. További terveket is sorolt a 66 lakosú falu polgármestere. Ezek közt szerepel a kápolna rendbetétele, valamint turisztikai fejlesztésben is gondolkodnak. Továbbá keresik a megoldást a Lentihegyet Gosztolával összekötő út megújítására is, ami több éve problémát jelent, hiszen az út egy része önkormányzati, a másik állami tulajdonban van.

A polgármester hozzátette: örömteli, hogy emelkedik a kistelepülés lélekszáma, több gyermek is született az elmúlt években, ezért is fontosak a fejlesztések, támogatások. A településen július 22-én tartják a falunapot, e napra tervezik a felújított útszakasz ünnepélyes avatását és további programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában