Már hat a jó példa...

2018.05.07. 07:00

Tavaszi nagytakarítás erdőkben, horhosokban Besenyő-Öreghegyen

Pótkocsis kistraktorral, ágvágókkal, szemeteszsákokkal felszerelkezve tavaszi nagytakarítást tartottak szombaton Besenyő-Öreghegyen a polgárőrök és az őket pártoló gazdák.

Fincza Zsuzsa

Szombaton „csak” 3 zsák szemetet és egy autó lökhárítóját sikerült begyűjteniük a hegy keleti fertályán serénykedő „Fagyal horhosi” brigádnak Fotó: Fincza Zsuzsa / ZH

- Miként a családoknak a lakás, az udvar, úgy közösségünknek a szélesebb környezet az otthona, aminek értékeit, rendjét, tisztaságát óvnunk kell. Sajnos ezt nem mindenki teszi meg, ezért tartunk a hegyen is tavaszi nagytakarítást – magyarázta Dancs István, az egyesület elnöke.

Szombaton „csak” 3 zsák szemetet és egy autó lökhárítóját sikerült begyűjteniük a hegy keleti fertályán serénykedő „Fagyal horhosi” brigádnak Fotó: Fincza Zsuzsa / ZH

- Ha nem vigyázunk a természetre, ha nem tartjuk rendben a környezetünket, saját és gyermekeink életterét szűkítjük – fogalmazott a logisztikáért felelős Borsos József, aki 3 részre osztotta a csapatot, s kinek az utakra hajló ágak eltávolítását, kinek pedig a szemét begyűjtését adta ki feladatul.

Borsos József amúgy az eddig legrendetlenebbnek bizonyult Fagyal horhos takarításában vett részt, ám az unokástól serénykedő Gyenge családdal, Gecse Péterrel, Juhász Évával megerősített csapatnak a korábbi 12 zsák helyett csak 3 zsákot sikerült teleszednie szeméttel, s azt is a horhos végén lévő fenyves erdő szélén.

- Míg szedtük a lomot, sokan elmentek mellettünk, s a birtokon ténykedő gazdák is látták, hogy mások összeszedik azt, amit esetleg ők szórtak el. S ennek van a legnagyobb nevelő hatása. Reméljük, jövőre fele ennyi hulladék jön össze – fejezte ki reményét Gecse Péter alpolgármester, aki városrészi képviselőként jeleskedett a kétkezi munkában. fzs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában