Találkozók

2018.05.19. 08:00

Polgármesterek és kórusok találkoztak Zalakaroson

A Zala megyei kisvárosok polgármesterei, jegyzői és általános iskoláinak kórusai adtak egymásnak randevút péntek délután. Előbbiek a városházán, utóbbiak pedig a Móra Ferenc Általános Iskolában találkoztak.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Mint azt Novák Ferenc, a házigazda Zalakaros polgármestere elmondta: a megye kisvárosainak polgármesterei rendszeresen találkoznak, mindig más és más kisváros a házigazda. Ezeken a találkozókon az éppen aktuális témákat, problémákat vitatják meg egymással, egyfajta műhelymunka zajlik. Mivel általában minden felvetés mögött jogi, közigazgatási kérdések is húzódnak, ezért a polgármestereket a jegyzők is elkísérik a találkozókra.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

- A mai megbeszélésünkön az egészségügyi alapellátás, egészen pontosan a háziorvosi ügyelet került szóba, arra voltunk kíváncsiak, hogyan oldják meg a kollégák azt a helyzetet, amikor orvoshiány és finanszírozási problémák nehezítik az ellátást. Továbbá szó esett az önkormányzati hivatalok információbiztonságáról is – mondta el Novák Ferenc.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A polgármesterek a megbeszélés befejeztével ellátogattak a Móra Ferenc Általános Iskolába, ahol betekintést nyertek a Zala Megyei Kisvárosok Kórustalálkozójába. Összesen 6 kórus 250 tagja lépett fel, akiket Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója köszöntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában