Elkészült

2018.05.16. 15:00

Pavilon és új kemence épült a lenti Pro Arte alkotóháznál

Új közösségi teret építettek ki a Pro Arte alkotóháznál a városüzemeltető cég munkatársai, és egy kemence is elkészült.

Korosa Titanilla

Czigány Tibor mutatja az újonnan elkészült kemencét Fotó: A szerző

– Több programban részt veszünk, a mezőgazdasági célú az egyik – tájékoztatta lapunkat Czigány Tibor, a Lenti Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Más településektől eltérően nem konyhakerti zöldségek termesztésével foglalkozunk, hanem a város közterületeire nevelünk fákat, egynyári növényeket, évelőket a cég telephelyén.

Czigány
Tibor mutatja az újonnan elkészült kemencét Fotó: A szerző

A pályázat lehetőséget ad munkatársak foglalkoztatására is. A program keretében 15 fő dolgozott már nálunk egy éven át idén februárig, de a projekt tovább folytatódik, s újabb területeket vonunk be a művelésbe, van egy önkormányzati föld, amelyet már idén hasznosítani szeretnénk. A mezőgazdasági program mellett a helyi sajátosságokra épülő Start programban is részt vesz a cég. Erre a lehetőségre alapozva 15 ember közreműködésével új közösségi tér készült az alkotóháznál – folytatta az ügyvezető.

– Megépült egy térköves burkolattal ellátott, 110 négyzetméteres fedett pavilon, valamint a kemence, emellett kicseréltük a kerítést, a továbbiakban pedig füvesítést, faültetést tervezünk. Folytatjuk az udvar rendbetételét, és térköves parkolót is kiépítünk. Emellett a pavilonba padokat, asztalokat teszünk. A jövőben közösségi programokat szeretnének szervezni az alkotóházhoz, és újraéleszteni a korábbi kézműves alkotótáborokat.

Czigány Tibor hozzátette: a hosszú távú közfoglalkoztatásban is részt vesznek, így összesen 47 fő közfoglalkoztatását oldja meg a városüzemeltető cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában