Gulyás

2018.05.14. 07:10

Gasztronómia és hagyomány Radamoson

Babgulyásfőző versennyel bővült idén a hagyományőrző nap a muravidéki településen. Szombaton a faluháznál várták a látogatókat.

Korosa Titanilla

Muraszombatról is érkeztek a főzőversenyre, balról Szecsko Zsuzsanna, mellette Dancs Rózsi Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Lebar Teodortól, a helyi közösség vezetőjétől megtudtuk: harmadik alkalommal szervezték meg a hagyományőrző napot, amit most főzőversennyel bővítettek.

Muraszombatról is érkeztek a főzőversenyre, balról Szecsko Zsuzsanna, mellette Dancs Rózsi Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

- A környékbeli rendezvényeken főznek gulyást, halászlevet, mi úgy gondoltuk, készítsenek a nevező csapatok babgulyást, ami szintén hagyományos étel – mondta. – Meglepetésünkre sok, 15 csapat nevezett a versenyre, az étkeket zsűri bírálja el több szempont alapján.

A rendezvényre a környékbeliek mellett Ramados testvértelepüléséről, a felvidéki Nagyabonyból is érkeztek vendégek. Az érdeklődőket a főzés mellett kézműves – fazekas, kosárfonó. szőttes készítő – bemutató is várta, a szabadtéri színpadon pedig egymást váltották a fellépők. A zalaegerszegi Harangláb népzenei együttes mellett az Új Muravidék citeraegyüttes, valamint a helyi népdalkör tagjai is zenéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában