Alternatív oktatás

2018.04.18. 07:00

Két és fél évtizede működik a hévízi Bibó István Gimnázium

Két és fél évtizede működik a hévízi Bibó István Gimnázium, melyet az önkormányzat alapított. Az évfordulót pénteken gálaműsorral ünnepelték. Több programot rendeztek a tanévben és egy évkönyv is megjelent

Keszey Ágnes

A gálaműsoron az iskola tanulói léptek fel

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Hagyomány és alternatíva

A középiskolában a hagyományos és az alternatív oktatási formák ötvöződnek.

A 25 éves működést ünneplő eseményen jelen volt a névadó leszármazottja, több alapító és öregdiák. Papp Gábor polgármester köszöntőjében kiemelte: mára ismert és elismert lett az iskola, a diákok sport -és tanulmányi versenyeken is jeleskednek.

- 1993-ban hozta létre az akkori önkormányzat ezt a gimnáziumot és bár az oktatási és fenntartói rendszer átalakulása miatt már nem az önkormányzat a fenntartó, bátran kijelenthetem, hogy városunk vezetése mindig is és továbbra is teljes mértékben sajátjaként tekint az intézményre. Támogatja munkáját, tárgyi, anyagi feltételeinek megteremtésében aktív szerepet próbál vállalni – hangsúlyozta a polgármester.

Továbbtanulás

 

Arról is szólt, hogy az itt végzett fiatalok 75 százaléka felsőoktatási intézményben tanul tovább, a többiek döntő többsége pedig szakképesítést szerez.

– Az első 46 diák helyén ma 250 tanuló jár gimnáziumunkba. A tanári, dolgozói létszám is állandó. A folyosók falán egyre nehezebben találunk üres helyet az érettségizők tablóinak, már több a végzett évfolyam, mint iskolánk tantermeinek száma. Mindezek mellett nagyon jó érzés találkozni sok-sok régi ismerőssel, egykori kollégákkal, diákokkal!

Az élettörténetek és az elért eredmények büszkeséggel töltenek el bennünket, hiszen látjuk, hogy diákjaink állják a kihívást, megállják a helyüket. Mi pedagógusok igyekszünk újabb és újabb lehetőséget adni intézményünknek, s benne a sok diáknak, hogy lássák kinyílni a világot – mondta Nagy Boldizsár, a gimnázium igazgatója. Arról is szólt, hogy a tanévben az évforduló tiszteletére több programot szerveztek, s évkönyvet jelentettek meg.

–A mai napon azt ünnepeljük, hogy idáig elértünk, és reménnyel tölt el bennünket a jövő. Nyugodt szigetként egy felgyorsult, nehezen átlátható világban a közös munka, a tudás örömét, az összetartozás érzését adhatjuk minden idejáró és ide tartozó diáknak és dolgozónak- zárta szavait az igazgató, majd megkezdődött a gálaműsor, melyen a gimnázium tanulói léptek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában