Tisztelet és hála

2018.03.27. 13:00

Kerkabarabás szépkorú lakóit köszöntötték

A szépkorú lakókat köszöntötték az elmúlt hét végén műsorral, megvendégeléssel és vidám nótaszóval a településen. A bensőséges programnak a helyi kultúrház adott helyet.

Gyuricza Ferenc

A köszöntőt követő vidám műsor egyik közreműködője a helyi színjátszó csoport volt Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A helyi szokásnak megfelelően a település polgármestere, Vidáné Kerese Zsuzsanna elsőként a község díszpolgárát, Szabó Istvánnét köszöntötte, s csak azt követően mondta el ünnepi beszédét. Ebben elsőként az idős kort megélt embertársaink megbecsülésének fontosságát hangsúlyozta.

- Az idősek napja a szépkorú emberekről és az ő tiszteletükről szól – kezdte Vidáné Kerese Zsuzsanna. – Tiszteletünk magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak hasznos tagjai, akikre mindannyiunknak nagy szükségünk van. Szükségünk van mindarra az élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amivel egyedül ők rendelkeznek, de arra a türelemre, elfogadásra is, amivel, s ahogyan tanítanak, nevelnek bennünket.

A köszöntőt követő vidám műsor egyik közreműködője a helyi színjátszó csoport volt Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Ezt követően a polgármester azt is kérte a jelenlévőktől, hogy emlékezzenek meg azon falubeliekről, akiket a tavalyi hasonló rendezvény óta vesztettek el, de ugyanígy tiszteletüket fejezték ki a néhai harmonikás Csondor József emléke előtt is, aki rendszeresen fellépett a kerkabarabási időskorúak összejövetelén.

Műsort ezúttal a helyi színjátszók, a csonkaegyháti retró táncosok, illetve a csesztregi pávakör tagjai adtak, majd az önkormányzat meg is vendégelte a meghívottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában