Adomány a beteg gyerekeknek

2018.02.13. 07:00

Több mint száz plüssmacit kapott a nagykanizsai kórház

Száznál is több plüssmacit kapott hétfőn a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya.

Fotó: Szakony Attila

Az adományt a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumtól kapta az osztály, a plüssmacik vélhetően sok örömet okoznak majd az itt gyógyuló kis betegeknek.

A hivatalos átadáson Szlávecz Lászlóné, a kórház gazdasági igazgatója mondott köszönetet az ajándékokért az adományozót képviselő Országh Béla várkapitánynak.

Utóbbi elmondta: új kiállítás készül a múzeumban, ezért felszámolják a közel 500 darabos plüss maci gyűjteményüket, amely szintén a kiállítás részét képezte körülbelül 10 éven át. Kidobni nem akarták őket, ezért felajánlották a macikat kórházak gyermekosztályainak, gyermekotthonoknak – így került képbe a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya.

Az osztályt vezető főorvos, dr. Nád Márta az átadáson kijelentette: a játékok minden bizonnyal segíteni fogják majd a gyerekek gyógyulását. Annál is inkább, mert ha valamelyik megtetszik nekik, azt a kórházi tartózkodás végén akár haza is vihetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában