Kanizsai Esték

2018.02.04. 11:44

Steinbach József Nagykanizsán vendégeskedett

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke volt péntek este a 19. Kanizsai Esték vendége.

Horváth-Balogh Attila

Hella Ferenc nagykanizsai református lelkipásztor, a Kanizsai Esték szervezője köszöntötte Steinbach Józsefet Fotó: Horváth-Balogh Attila

A püspök előadására a református templomban került sor, Steinbach József arról beszélt, hogy mik adják a református kegyesség alapját.

– Az idei Kanizsai Esték témája az identitás, az önazonosság kérdése, ami rendkívül fontos manapság, hiszen másokat úgy lehet csak tisztelni, ha mi magunk tudjuk, hova tartozunk – jelentette ki. – A téma több estét is meg bír tölteni, de én csak egy szeletéről beszéltem, arról, hogy kik vagyunk mi, reformátusok és mik adják lelkiségünk alapjait, tehát melyek hitünknek azon nélkülözhetetlen pillérei, amelyek nélkül bizonyosan nem tudunk megállni Isten előtt.

Hella Ferenc nagykanizsai református lelkipásztor, a Kanizsai Esték szervezője köszöntötte Steinbach Józsefet Fotó: Horváth-Balogh Attila

Steinbach József  ezek sorában  a mindennapos bibliahasználatot, az imádságot, az istentiszteleten való részvételt, az igehirdetést, valamint a látható szolgálatot említette.

Pénteken 18 órakor Köntös László püspökhelyettes a keresztyén európai identitásról tart előadást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában