Olvasói panasz

2018.02.20. 11:20

Elegük lett a kátyúkból Bánokszentgyörgyön

A falu vezetője ígéretével ellentétben nem újíttatta fel a Hegyalja utcát. Ezt állítja az egyik lakó, aki már másodjára fordult problémájával újságunkhoz.

Szabó Zsófia

A Hegyalja utca egyik szakaszán nehézkes a közlekedés. A falu vezetése többször feltöltette már kőzúzalékkal a gödröket, ám végleges megoldást az utca aszfaltozása jelentene

Fotó: Szabó Zsófia

Tavaly nyáron foglalkoztunk először a Hegyalja utcai kátyú-gondokkal. Akkor, csakúgy, mint a közelmúltban, az ott élő Horváth Klaudia jelezte az az említett utca „áldatlan állapotát”.

Miszerint a lakók kérésére sem hozatta rendbe a település vezetése az ominózus gyalogút járhatatlan szakaszait. Mindössze csak a hézagokat töltötte fel zúzalékkal a polgármester, amikor tudomást szerzett arról, „megy a média kátyúkat fényképezni”.

Az utat azóta sem aszfaltozták le, ezért ismét levélben vázolta lapunknak Horváth Klaudia az úttal kapcsolatos panaszát. Azt írta, a polgármester arról nyilatkozott egy korábbi, nem e témával kapcsolatos cikkben, hogy még az elmúlt évben megújul a szóban forgó utca. Azóta újabb esztendő jött el, mégsem történt semmi.

Mit mond a polgármester?

Az üggyel kapcsolatban ezúttal is felkerestük a falu első emberét. Baumgartnert László közölte: a kellő anyagi fedezet híján nem valósulhatott meg a Hegyalja utca rendbetétele. Ám nem csak ezen utcáé, a többi, szintén felújításra szoruló úté sem.

- A községben jó pár utcára ráférne a helyrehozatal – mondta a polgármester. – Tavasszal neki is látunk mindazok korszerűsítésének, melyek valóban sürgetőek. A belügyminisztérium tíz millió forintos támogatásából három utcát is leaszfaltozunk, köztük a Hegyalja utcát is. Eddig is megtettük volna, de nem volt rá pénzünk, nem mellesleg télen nem is alkalmas az idő az útfelújításra.

Ugyanakkor a kátyúkat, a nagyobb gödröket több ízben betömettük. Persze, ez csak átmeneti megoldásnak jó. A csapadék kimosta szinte mindig a kőzúzalékot.

A Hegyalja utca egyik szakaszán nehézkes a közlekedés. A falu vezetése többször feltöltette már kőzúzalékkal a gödröket, ám végleges megoldást az utca aszfaltozása jelentene
Fotós: Szabó Zsófia

Baumgartner László hozzátette: a képviselőtestülettel a közelmúltban is tárgyaltak arról, hogyan lehetne orvosolni még tavasz előtt a Hegyalja utcai útproblémát.

Felkeresték a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy a közelben végzett útfelújításból maradt mart aszfaltot bocsássák Bánokszentgyörgy rendelkezésére: abból helyre tudnák hozni ideiglenesen a Hegyalja utcát. Azonban a cég mindezt másik utcák rendbetételére szánja.

Így végleges megoldás a Hegyalja utcai kátyú gondokra néhány hónap múlva születik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában