Korrigálás

2018.02.14. 13:30

Csökkentette a működési költségkeretét a Zalalövői Önkormányzat

Az előterjesztéshez képest némi korrigálással, de egyhangúlag elfogadta 2018. évi költségvetési rendeletét tegnapi testületi ülésén a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

A módosítás érdemben a kiadási oldalt érintette, ugyanis a pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottság javaslatára a működési költségkeretet 15 millió forinttal csökkentették, s az ennek köszönhetően felszabadult összegből egy 10 millió forintos tartalékkeretet hoztak létre, míg a fennmaradó ötmillió forintot járdák felújítására kívánják fordítani.

A költségvetés főösszege – a módosításokat is beleértve – 873 millió forintot tesz ki. A bevételeket tekintve kevesebb iparűzési adó várható, ez egyben azt jelenti, hogy az állami támogatás a csökkenő adóerőképesség miatt magasabb lesz a tavalyi szintnél.

Pintér Antal polgármester kiemelte: kiadási oldalon a legjelentősebb tételt működtetésre fordítják, az önkormányzat számára a prioritást az intézmények zavartalan üzemeltetése jelenti. Ehhez kapcsolódóan azt is megemlítette Pintér Antal, hogy a térségi családsegítő és szociális intézmény működtetéséhez ez évben nem kell hozzájárulnia a városnak, ez körülbelül négymillió forintos megtakarítást eredményez.

Fotós: Gyuricza Ferenc

A képviselő-testület a bevételek megvitatásánál 20 millió forint beruházási hitel tervezését hagyta jóvá, ezt viszont csak abban az esetben vehetik igénybe, ha valamely elnyert pályázathoz más forrásból a szükséges önrészt nem tudják biztosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában