Határozat

2018.01.09. 07:30

Önkormányzati cégekről döntöttek a városi képviselők Zalaegerszegen

A legutóbbi városi közgyűlés több önkormányzati cég előzetes üzleti tervét, valamint az ügyvezetők prémiumfeltételeit fogadta el.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

A Városgazdálkodási Kft. előzetes üzleti tervét közel 726 millió forint nettó árbevétellel és 101 ezer forint adózott eredménnyel fogadták el.

Az ügyvezető prémiumfeladatai között szerepel, hogy a kiemelt jelentőségű városi rendezvények alkalmával a társaság az alapvető feladatain túl gondoskodjon a rendkívüli városszépítésről, valamint működjön közre a városi közösségi akciók feltételeinek megteremtésében. Ezért az éves személyi alapbér 25 százalékát kaphatja meg prémiumként.

További 30 százalék jár, amennyiben az Aranyeső Kertcentrum területén saját beruházásként megvalósul a parképítés, virágosítás előkészítéséhez szükséges technikai feltétel az árnyékolást és jégverés elleni védelmet biztosító 400 négyzetméteres támrendszer megépítésével. Az éves személyi alapbér 25 százaléka jár a lakossággal, a közösségekkel megvalósítandó együttműködésért. Ezeken túl 20 százalék fizethető ki a Kiserdei úti új temetőben a mindenki keresztjének a cseréje esetén, egyúttal biztosítva az ott lévő, megőrzendő sírjelekkel együtt az emlékezés méltó környezetét.

Fotós: Katona Tibor

A Kontakt Nonprofit Kft. előzetes üzleti tervét 86,5 millió forint nettó árbevétellel és 1,25 millió forint adózott eredménnyel fogadták el. Az ügyvezető részére az éves személyi alapbér 20 százaléka adható prémiumként a 85 millió forint nettó árbevétel elérése esetén. Minden további kétmillió forint növekedés teljesülésekor az éves személyi alapbér 5 százaléka adható – maximum 30 százalékig.

A városban végzett köztisztasági, kommunális és zöldfelület kezelési feladatok díjazás nélküli ellátásának megszervezése esetén prémiumként 15 százalék fizethető ki. Az éves személyi alapbér 25 százaléka fizethető ki a közfoglalkoztatás hatékony finanszírozása és megszervezése, az üzleti tervben meghatározott 80 fő közfoglalkoztatott munkába állításának teljesítésekor.

A vállalkozások igényeire alapuló foglalkozásfejlesztési program sikeres működtetése esetén az éves személyi alapbér 15 százaléka fizethető ki prémiumként. Ötödik prémiumfeladatként határozták meg az előfinanszírozott munkaerő-piaci szolgáltatások, közfoglalkoztatások, munkaerő-kölcsönzések ágazataiban a likviditás folyamatos, egész évi biztosítását. A közgyűlési döntés szerint a feladatok időarányos teljesítésekor év közben egy alkalommal 50 százalék prémiumelőleg fizethető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában