Fogadás

2018.01.09. 13:52

Köszöntötték az új esztendőt Vonyarcvashegyen

„Kevés fontosabb dolog van Vonyarcvashegy életében, mint hogy az a motor, ami a települést hajtja, valódi közösség legyen. Hogy minden falunkbeli érezhesse, hogy a mindennapjaink során számíthatunk egymásra” – mondta a település polgármestere újévköszöntő fogadásán.

Keszey Ágnes

Péter Károly és Manninger Jenő Fotó: A szerző

Péter Károly kérésére egyperces néma tiszteletadással kezdődött a település újévköszöntő fogadása: a jelenlevők a napokban elhunyt Seffer Józsefre, Vonyarcvashegy korábbi polgármesterére emlékeztek.

A csendes főhajtás után Péter Károly felidézte azokat a fejlesztéseket, eredményeket, melyeket a 2014-ben kezdődött ciklusban eddig megvalósított az önkormányzat, a sportegyesület és a helyi vállalkozók, és megköszönte a művelődési ház, a Tourinform iroda és településüzemeltető csoport munkáját is. Szólt azokról a személyekről, szervezetekről és vállalkozásokról, akik s amelyek az elmúlt időszakban díjakban, kitüntetésekben részesültek.

Péter Károly és Manninger Jenő Fotó: A szerző
Péter Károly szólt az idei év terveiről, feladatairól

Az idei évről elmondta, hogy az óvoda – melyet Balatongyörök önkormányzatával közösen üzemeltetnek – idén ünnepli fenállásának ötvenedik évfordulóját.

–Az idén terveink szerint elkészül a csapadékvíz-elvezetés a Helikon és a Rákóczi utcában, járdák épülnek a konszolidációs pályázat segítségével Vashegyben, az iskola előtt és a Fő utcán, megtörténik az Arany János utca felújítása és szeptemberben kezdetét veszik a hivatal felújítása. Ezeket a terveket csakis összefogással valósíthatjuk meg, és az biztos, hogy mi, vonyarcvashegyiek képesek vagyunk erőt meríteni elődeink nagyszerű példáiból és hinni azt, hogy érdemes áldozni – ki-ki a maga a lehetőségei szerint társadalmi munkával, pénzadománnyal vagy eszközfelajánlással – a fiatalokért, hogy egészséges nemzedék nőjön fel településünkön – mondta a polgármester.

Hangsúlyozta azt is, hogy a falu szolgálatát, annak fejlesztését közös szenvedélynek kell tekinteni.

– Ebben a munkában nagyszerű érzés, hogy mindig lehetett kire számítani. Hogy mindig vannak olyanok, akik nemcsak a hívó szavakat hallják meg a munkára, hanem saját ötleteikkel szeretnék a községet, a közösséget jobbá tenni. Hiszem, hogy összefogással ezt is meg tudjuk tenni. Sok feladat van, amit meg kell valósítani. Év elején elkészítjük a terveket, aztán nekivágunk a helyi termékeket árusító piac fejlesztésének, majd ezt követi a Szent Mihály dombnál az illemhely kialakítása, és az egészet megfejelve létrejön a balatoni és erdei mondákat bemutató létesítmény. Számos szép pillanatnak lehetünk még közösen a részesei – szólt az idei évről Péter Károly.

Újévköszöntő beszéde után Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, személyes emlékeket idézve fel Seffer Józsefről, majd azokról a pályázatokról szólt, melyek segítségével a településen megvalósulhatnak a fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában