Kéményseprés ütemterv

2018.01.10. 19:54

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének minden évben el kell készítenie az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és el is kell juttatnia azt az állampolgárokhoz.

Zalai Hírlap

Fotó: Jóri András – BM OKF

A szervezet ennek kapcsán közleményt adott ki, melyben Cseresznyés Dániel, a zalai igazgatóság szóvivője jelzi: a feladatot elvégezték, az ütemtervet közzétették honlapjukon, illetve önkormányzati weblapokon is olvasható.

Január elsejét követően az egylakásos ingatlanokba időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők, az ellenőrzések csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint – olvasható a közleményben. Ez az idén körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők.

Fotó: Jóri András – BM OKF

A katasztrófavédelem az ellátási területéhez tartozó 17 megye minden érintett településének polgármesteréhez elküldte a dokumentumot.

Az egylakásos ingatlanokban – ezek jellemzően családi házak – élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, nekik időpontot kell egyeztetniük, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát.

Időpontot ugyanazon a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában