Táncverseny

2017.12.11. 08:00

Tíztánc showműsor – Az Eraklin egy közel ötvenéves versenyt támasztott fel

Standard és latin táncok váltották egymást a parketten. A 27 éves születésnapját az idén ünneplő Eraklin Táncklub Egyesület nívós táncviadallal várta a a nézőket a Zsigmondy csarnokba a hétvégén. Vasárnap pedig hat páros szerepelt a tíztáncversenyen. Előtte a mozdulatok varázslatos összhangjáról beszélt köszöntőjében Dénes Sándor polgármester.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

- A város, ha csak egy hétvégére is, de a tánc fővárosává válhatott – mondta.- A kanizsai klub elhozta nekünk a legszebb művészeti ág legkiválóbb képviselőit, és azokat a fiatalokat, akik örömmel és kitartással mutatják meg tudásukat és elhivatottságukat.

A városvezető hozzátette: az Eraklin közössége 2010-ben újraélesztette a 48 éve megálmodott Kanizsa Kupa táncversenyt. A közös célok elérése összhangot teremt a versengés valamint a derű között, úgy, ahogy a tánc a kezek és a lábak között.

Fotó: Szakony Attila

 

Fotó: Szakony Attila

 

Fotó: Szakony Attila

 

Fotó: Szakony Attila

Szombaton az Eraklin Kupa klubközi táncviadalon több száz induló mérte össze a tudását. Tegnap a kezdők a Cséplő Dániel Emlékkupán léptek a zsűri elé. A fiatalon elhunyt táncos életpályája az induló gyerekek számára példaértékű.

- A Kanizsa Kupa Nemzetközi Tíztánc versenyen az ország legjobb táncosai látványos show-műsor keretében mérkőztek meg – mondta Lekszikov Csaba, az „eraklinosok” vezetője. – A változatos zenei aláfestésért ismét a zalaegerszegi Lobo Latino zenekar felelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában