Ösztöndíj

2017.11.08. 09:36

Ösztöndíjjal jutalmazták a legkiválóbb tanulókat

Felsőrajk – A Szent Imre- Suli Harmónia Általános Iskola három kiváló diákja vehette át idén a helyi, Szent Anna Római Katolikus Plébánia Egyházközössége által alapított ösztöndíjat.

Szabó Zsófia

Elől a kitüntetett gyerekek: Kovács Vivien, Novák Patrik, Kopun Szabolcs Mögöttük: Csonka Nándor plébános és Czémán László polgármester Fotó: Kósa Istvánné

Az ünnepségre a napokban került sor. Kósa Istvánné, a Suli Harmónia Alapítvány elnöke elmondta: az őszi szünet után tartott szentmisén, melynek keretében a gyerekeket jutalmazták, elsőként az intézmény névadójára, Szent Imre hercegre, a magyar ifjúság védőszentjére emlékeztek.

Elől a kitüntetett gyerekek: Kovács Vivien, Novák Patrik, Kopun Szabolcs
Mögöttük: Csonka Nándor plébános és Czémán László polgármester Fotó: Kósa Istvánné

A ceremónia végén adták át az ösztöndíjakat az iskola tehetségeinek. Kovács Vivien és Novák Patrik vehette át Csonka Nándor plébánostól az ötvenezer forinttal járó pénzjutalmat. Az egyházközösség által alapított Szent Imre, az ifjúság példaképe ösztöndíj felhívásához a felsőrajki önkormányzat képviselőtestülete is csatlakozott: ennek köszönhetően még egy tanuló, Kopun Szabolcs is elismerésben részesült. Az elismerést Czémán László polgármester adta át a tehetséges kisdiáknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában