EZE

2017.11.29. 15:13

Eltörölt kedvezmény: Az EZE városi képviselőjének tájékoztatója

Kocsis Gyula, az EZE önkormányzati képviselője szerint hiba az iparűzési adó (IPA) adókedvezményét eltörölni, mert ez nem hoz annyi bevételt, mint amilyen ellenérzést kivált a városvezetéssel szemben.

Arany Horváth Zsuzsa

A képviselő a városi közgyűlés utáni sajtótájékoztatón jelezte, Zalaegerszeg 600 millió forintot veszít amiatt, hogy a kormány a fuvarozóknak az útdíj kompenzációjaként a helyi IPA-ból engedte azt leírni. Miután a zalai megyeszékhelyre nagyon sok fuvarozó regisztrált, országosan itt a legmagasabb a veszteség. Amit nem enyhít a kisvállalkozásoknak két éve 2,5 millió forintig nyújtott kedvezmény eltörlése. Ezt egyébként az építményadó bevezetése miatt léptették életbe. E kedvezmény megszűnéséből csak 59-60 millióra számíthat a város. Kocsis Gyula kifogásolta, hogy az építményadó esetén eddig meglévő, az adásvételt érintő 2 éves mentesség is eltűnik, noha az ezzel való trükközés jelen van a vállalkozók körében. A reklámfelületek adóztatását politikai megrendelésnek tekinti az EZE. Képviselője szerint a városnak a kormánnyal kell tárgyalnia a helyi adók kivetése és a kormányzati intézkedések közt feszülő ellentmondások megoldásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában