Vallás

2017.10.10. 11:30

A protestantizmus zalai századai

ZALAEGERSZEG A történelmi-egyházi makrofolyamatok és a hétköznapi különleges események is terítékre kerülnek a szerdai egerszegi tudományos konferencián, amely a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódik.

Arany Horváth Zsuzsa

luther

A Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára A protestantizmus zalai évszázadai címmel rendez tudományos emlékülést október 11-én, szerdán délelőtt kilenc órától a városi díszteremben (Széchenyi tér 3.) A konferencián az érdeklődők a reformáció 16. századbeli zalai terjedéséről hallhatnak, megelevenedik egy Balaton-felvidéki református lelkipásztor munkássága, de szóba kerülnek a 18.-19. századi zalai protestáns válóperek, majd a keszthelyi Georgikon protestáns professzorai, valamint a Balaton környékének kiemelkedő protestáns személyiségei. Megismerkedhetünk a jelentős zalai evangélikus lelkészekkel, a kustánszegi, a nagykanizsai református gyülekezet történetével, valamint a zalaegerszegi református templom építésének történetével. A szerdai tudományos konferencián Török Zoltán nyugalmazott református lelkész elnököl.

Luther Márton Fotó: archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában