Jól gazdálkodtak

2017.10.28. 09:30

A megváltozott munkaképességűek élete jobb lesz

Kerékpártároló, autóparkoló és közösségi tér készült Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. Petőfi utcai telephelyén. A fejlesztések ünnepélyes avatóját tegnap tartották meg.

Benedek Bálint

A megváltozott munkaképességű dolgozók örömmel vették birtokba az új kerékpártárolót. Balról: Kolompár János, Horváthné Papp Erika, Kovács Ferenc és Horváth Sándor Fotó: Gergely Szilárd

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató szervezet ezúttal saját forrásból, közel másfél millió forintot fordított eszközfejlesztésre. A bővítés az intézmény vezetője, Lérántné Mátés Valéria szerint előremutató és további lehetőségeket nyit meg a dolgozóik előtt.

- Az épület előtt öt parkolóhelyet alakítottunk ki, ebből a bejárathoz legközelebb esőt mozgássérültek használhatják – fogalmazott köszöntőjében Lérántné Mátés Valéria. – A dolgozóink többsége kerékpárral érkezik, s állandó gondot jelentett számukra, hogy különféle korlátokhoz kötötték ki járműveiket. Ezúttal viszont rendezetten, fedett tárolóban hagyhatják azokat.

A megváltozott munkaképességű dolgozók örömmel vették birtokba az új kerékpártárolót. Balról: Kolompár János, Horváthné Papp Erika, Kovács Ferenc és Horváth Sándor Fotó: Gergely Szilárd

A vezető szerint a közösségi térre is szükségük volt, hiszen egyrészt a képzések, oktatások színtere lesz, ezen kívül számítógépekkel szerelték fel a termet. Utóbbi bővítésnek kifejezetten örültek a dolgozók, akik munkaidő előtt és után böngészhetnek az interneten.

- Számunkra a közösségépítés, sőt a vállalati kultúra fejlesztése is fontos, ezt a célt szolgálja a pingpong asztal – tette hozzá a vezető. – A Petőfi utcai telephelyünkre éppen két évvel ezelőtt költöztünk át, az újabb fejlesztéssel a munkavállalóinkat jobb feltételek fogadják. A mostani ünnepség egy sorozat része, hiszen intézményünk idén fennállásának 50. évfordulóját ünnepli, szeretnék tartalmassá és emlékezetessé tenni ezt az időszakot.

Az önerőből készült beruházásokat Dénes Sándor polgármester is üdvözölte, s mint köszöntő beszédében elmondta: a Kanizsa Rehab ezzel bebizonyította, hogy sok más helyi vállalkozáshoz hasonlóan jól gazdálkodik.

- A megváltozott munkaképességű embereket komfortosabb környezet várja – így a városvezető. – Az előrelépés nemcsak számukra, de Kanizsa életében is mérföldkő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában