Príma díj

2017.10.27. 07:30

Hamarosan itt a Zalai Príma Díj gála

November 17-én 18 órakor kerül sor a Zalai Prima Díjak átadására a Hevesi Sándor Színházban.

Hajdu Péter

Képünkön a tavalyi Prima díjasok (balról): a Zalagyöngye Táncegyüttes képviseletében Tóth István, dr. Máhr Károly főorvos és Deme Dávid evangélikus lelkész Fotó: Archív/Szakony Attila

A zalai rendezvényről Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke és Vaski János megyei társelnök tájékoztatott. Elmondták, hogy a rendezvényeket a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Demján Sándor által alapított, s országosan nagy társadalmi elismertséget élvező Prima Primissima Díj mintájára hozták létre a megyei szervezetek, s így született a Zalai Prima Díj is.

A gazdaság szereplői ugyanis úgy gondolják, hogy e rohanó világban és a gazdasági eredményekért folytatott küzdelemben nagyobb figyelmet kell fordítani a hazai szellemiség legjobbjaira. Szükség van a díj által kifejezett elismerésre szűkebb pátriánk kulturális életében is.

Képünkön a tavalyi Prima díjasok (balról): a Zalagyöngye Táncegyüttes képviseletében Tóth István, dr. Máhr Károly főorvos és Deme Dávid evangélikus lelkész Fotó: Archív/Szakony Attila

Egyebek között a tudományban, az oktatásban, a különféle művészetekben és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtók ilyetén elismerése immár hagyományosnak mondható.

A Zalai Prima Díjra a VOSZ megyei szervezete által felállított szervezőbizottság tíz kategóriában állított egy-egy jelöltet. Közülük háromnak adják át a Zalai Prima Díjat és a vele járó 1-1 millió forintot. Rajtuk kívül hárman különdíjat kapnak. Erről a megye különböző részeinek vállalkozóiból álló kuratórium dönt.Az idei díjátadó gála november 17-én 18 órakor lesz a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, ahol országos hírű művészek és helyi előadók szórakoztatják majd a közönséget.A tíz jelölt közül egy közönségdíjat kap, ezért a jelölteket hétfőtől röviden bemutatjuk lapunkban, és azt is közöljük, hogyan lehet szavazni rájuk.

Érdemes részt venni a közönségdíjra történő szavazáson, mert mint a vállalkozók megyei szövetségének vezetői közölték, a szavazók között egy értékes festményt sorsolnak ki. A gálán a VOSZ megyei szervezőbizottságának döntése alapján kilenc zalai vállalkozás munkáját oklevéllel ismerik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában