Fejlesztés

2017.09.09. 07:00

Modernebb lett a Kanizsai Dorottya Kórház konyhája

A két nővérszálló és a konyha felújításának avatóünnepségét tartották tegnap a Kanizsai Dorottya Kórházban.

Benedek Bálint

Megújult a kórházi konyha Nagykanizsán

Fotó: Szakony Attila

Az egészségügyi intézmény 77,2 millió forint európai uniós összeget nyert épületenergetikai fejlesztésre. A pénzből két különböző korú épületet modernizáltak a közelmúltban.

- Az egyik 1914-ben épült, és az évek során több funkciót is ellátott, míg a másik fiatalabb, 35 éves, s a kezdetektől nővérszállóként működött - fogalmazott bevezetőjében dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgató főorvosa. - 2000 körül az akkori városvezetés megígérte, hogy felújítják a szállót, ám ez nem történt meg. Hét éve a pszichiátriai rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésének keretében a földszint is benépesült. Most pedig megújultak a nyílászárók, a víz- és hőszigetelés és a külső burkolatok.

A főigazgató hozzátette: a másik épületet szintén modernizálták, így mindkettő nővérszállóként funkcionálhat.

Fotós: Szakony Attila

- Az ország kormányának a jóvoltából 254,2 millió forintot kapott intézményünk a konyha energetikai fejlesztésére, valamint eszközök cseréjére - tette hozzá dr. Brünner Szilveszter. - Két és fél hónap megfeszített munka eredményeképpen külső hőszigetelésre, nyílászárócserére volt lehetőség, s ami ennél is fontosabb, a korszerűtlenné vált, közel 40 éves berendezéseinket modernizáltuk, sőt, már új hűtőrendszer működik.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: nagy örömmel tölti el, hogy az elmúlt időszakban több mint tíz fejlesztés történt, közel ötmilliárd forint értékben a Kanizsai Dorottya Kórházban.

- Ez pedig azt jelenti, hogy eszközökben, körülményekben és lehetőségekben megújult, fejlődött a kórház - fűzte hozzá az államtitkár. - A fejlesztéseknek nincs vége, régi álmok is valóra válhatnak belátható időn belül a városban.

Cseresnyés Péter szerint a kanizsai kórházra odafigyel a szakma is, hiszen a minőségi munkát mindenki értékeli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában