E-autó

2017.09.30. 12:30

Elektromos töltőhelyek Lentiben

Megújulhat a lentiszombathelyi városrész temetőjében álló harangláb. Egyebek mellett ezzel kapcsolatosan is hozott döntést a képviselő-testület tegnapi soros ülésén.

Korosa Titanilla

Az ülés elején a közterület használatáról szóló rendeletet vizsgálta felül az önkormányzati testület. Ez amiatt vált szükségessé, mert elektromos autóknak két töltőállomás telepítése valósul meg egy országos program keretében a közeljövőben.

A töltőhelyek a Lenti Gyógyfürdő Kft. parkolójában kapnak majd helyet térítésmentesen. A projekt keretén belül a töltőállomások telepítését és üzemeltetését az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. végzi, az összes kapcsolódó költséget vállalva addig az időpontig, amíg a szolgáltatást a felhasználók számára ingyenesen biztosítják.

Pályázat benyújtásáról is döntött a képviselő-testület, ennek keretében a lentiszombathelyi városrészben található, műemlékvédelem alatt lévő, római katolikus fa haranglábat kívánják felújítani.

Az építményt a 19. században állították, mára jelentősen leromlott az állapota. Az előzetesen elvégzett felmérések alapján a tervezett munkálatok költségei megközelítik a 7 millió forintot. A benyújtandó pályázat támogatási intenzitása 50 százalékos, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Elfogadták továbbá az ülésen a Napközi Otthonos Óvoda idei nevelési évre vonatkozó munkatervét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában